hund med täcke på vita husets hund och kattpensionat

Att tänka på när du bokar plats på Vita husets        

 • Din hund ska ha ett halsband som inte går att "krypa" ur. Det är viktigt att det inte skaver, eller kan fastna. 
 • Halsband och koppel SKALL vara i gott skick.
 • Du behöver inte ta med korg, biabädd eller balja. Ta däremot med en filt som luktar hemma, det har en lugnande inverkan på din fyrbenta vän. Utöver den egna filten, håller vi med tjocka, sköna wetbeds.
 • Torrfoder ingår i priset, men du avgör om din hund eller katt skall byta foder under vistelsen, eller om ni vill ta med eget foder. De flesta hundmagar mår bäst av att få sitt invanda foder. Ger du blötfoder, eller färskfoder har vi både kyl och frys. 
 • Eventuell medicinering ingår. Vi ber dig dock att själv dela upp och sortera all medicin, i apotekts medicindosett.
 • Tuggben, grisöron och annat gott går fint att ta med. Vi delar gärna upp, och portionerar ut det till din hund under dess vistelse hos oss.

Observera att din hund måste:

 • Vara regelbundet och fullt vaccinerad.
 • Vara försäkrad.
 • Vara ID-märkt med tatuering eller chip - gäller endast hundar födda efter 970101.
 • Vara fri från parasiter och smittsamma sjukdomar.
 • Vår, sommar och höst önskar vi att din hund behandlas mot fästingar. Detta bör du göra minst en vecka innan vistelsen. Tala med din veterinär.
 • Vintertid ber vi dig som har en korthårig hund att ta med utetäcke.
 
 

Dagar på Hundhotell:

Alla hundar kommer ut fyra gånger per dag, och vi varvar promenader med utevistelser i rastgårdarna, samt lekhagarna. Av säkerhetsskäl får inga av våra hotellgäster vara lösa på promenaderna, men de som vill sträcka ut har väl tilltagna ytor att springa på i de stora lekhagarna. Dagens aktiviteter anpassas individuellt till din hunds ras, ålder och behov. Vi följer fasta rutiner som skapar trygghet hos våra gäster. Kvällsfodringen sker på bestämd tid och i förhållande till din hunds utevistelser. Kvällsrastningen startar kl. 20:00 och pågår tills alla hundar är rastade och nöjda. 

Du bestämmer om din hund skall ha en kompis eller ej. Oftast är en kombination av promenader och lek med annan hund det bästa och borgar för en nöjd vovve som sover lugnt när det är tid att gå in. 

Vi har inga direktutsläpp via luckor. Istället vill vi ha så mycket kontakt som möjligt med varje individ. Det ger bra social kontakt och harmoniska hundar. 

Din hund bor med fasta väggar - ej galler - men med en gallerförsedd dörr. Därmed kan din hund äta, dricka och sova i lugn och ro, utan att ha andra hundars blickar på sig, samtidigt kan hunden själv välja om den vill söka kontakt eller se vad som händer på pensionatet. 

 

 

Är det första gången din hund är på hundpensionat?

Tänk då på att:

Miljöombyte kan vara stressande för en del hundar. Du kan hjälpa till genom att ta med en egen filt som luktar hemma.

Om din hund är känslig för att byta foder, ta med eget, invant foder. 

På hundpensionat sover hundarna ofta mindre under dagarna, i förhållande till vad de gör hemma. Ibland sover de också väldigt lätt om natten. Därför kan vissa hundar sova mer, dagarna efter vistelsen på pensionat.

De allra flesta fyrbenta vänjer sig dock snabbt vid våra rutiner samt pensionatet. De uppskattar utevistelser, promenaderna, alla spännande lukter samt sällskapet av andra hundar.

Vissa hundar tycker mindre om att vara bortlämnade. Då kan det hända att de till exempel äter sämre.

För en del hundar kan det vara bra att tillbringa en weekend på pensionatet före en längre tids vistelse. Då får den vänja sig vid vår miljö och också uppleva att familjen hämtar den efter ett par dagar igen.

Ni är välkomna att besöka oss för att se hur vårt hund och kattpensionat ser ut. Ring eller mejla oss för att boka en tid.

Vitahusets_att_tänka_på

Vita Husets Hundpensionat, Arlanda

Tel: 073-656 25 52

Vårt Hundhotell är givetvis godkänt av Miljö och Hälsa.